Jan Pet

Links:

Inventarisatie ontwerperfgoed

1. Beeld en Geluid
1a: LA2662: Archief Peter Zwart
Het archief van Peter Zwart bevat enkele decortekeningen van Jan Pet.

  • Van dagelijkse dingen en Zoek ‘t gemene (VARA, 10-12-1954)

Naast deze gesigneerde tekeningen, zijn er in het archief van Peter Zwart nog enkele niet-gesigneerde decortekeningen die mogelijk kunnen worden toegeschreven aan Jan Pet.

2. Particuliere collecties
2a. Archief Jan Louis Pet
Jan Louis Pet, de zoon van Jan Marie Pet, heeft een verzameling grafisch werk in bezit van Jan Pet uit de periode dat hij werkzaam was op de afdeling decor onder leiding van Peter Zwart.

Het gaat om ongeveer 60 titelkaarten die in de periode 1952 – 1955 zijn gebruikt. Ze zijn allen zwart- wit, vervaardigd met verschillende technieken op verschillende formaten en papiersoorten. Een enkele keer is beide zijde van het papier gebruikt. Van het grafische werk voor televisie is niet altijd een uitzenddatum te achterhalen. Het gaat om titelkaarten, waaronder aankondigingstitels, aftiteling (in stukken gesneden), tussentitels voor alle programma-genres, waaronder veel titels die vermoedelijk zijn gebruikt bij voor nieuws- en actualiteiten programma’s. Een selectie van dit materiaal is hier te zien: grafisch werk Jan Pet. Deze verzameling bevat geen decortekeningen en is hier in zijn geheel zien: Jan Pet, de onbekende tv-pionier

Daarnaast bevat dit archief uit reclame-tekenwerk en grafisch ontwerp van voor 1952 en vrij werk (schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk).

2b. Archief Jan van der Does
Het archief van Jan van der Does bevat een brief van Jan Pet aan zijn NTS collega’s: brief uit China