Mia Schlosser

Links:

Inventarisatie ontwerparchief
Nader onderzoek volgt in de loop van 2016.

1. Collectie Beeld en Geluid

1a. Objectencollectie taakID 5044873
De objectencollectie van Beeld en Geluid bevat één kostuum naar ontwerp van Schlosser. Het gaat om het zogeheten ‘Paddenstoelenpak’ gedragen door Kees van Kooten in een uitzending van Het Simplisties Verbond (VPRO, 1976). Robert Bos vervaardigde het pak. Dit kostuum is gefotografeerd door Beeld en Geluid en via deze link te zien.

2. Particuliere collecties

2a. Collectie Mia Schlosser

Mia Schlosser heeft veel van haar werk bewaard, ook op video. Inventarisatie, digitalisering en onderzoek staan voorlopig gepland voor 2016.

2b. Collectie Jan van der Does

Jan van der Does heeft een aantal decor-ontwerpschetsen en kostuumontwerpen van Mia Schlosser. Datum en programmatitel niet bekend. Mogelijk een proefopdracht uit 1969 met het Scapino ballet.

3. Overige collecties

3b. Archief KRO (872), Katholiek Documentatie Centrum

Het archief van de KRO bevat decortekeningen van Schlosser voor Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? (KRO 1972) Deze tekeningen zijn door Arjan Doolaar van Hamelen.kindertv.net gedigitaliseerd en online te zien (aflevering 1 t/m 5).

 

Mias Schlosser en regisseur Andre Wilson in de set van De Fabriek (TROS, 1981). Foto gepubliceerd in DTF Magazine van 1-10-81. Met dank aan Leo Ooijkaas

Mias Schlosser en regisseur Andre Wilson in de set van De Fabriek (TROS, 1981). Foto gepubliceerd in DTF Magazine van 1-10-1981. Met dank aan Leo Ooijkaas