Dublin: presentatie over een rol papier

Op de Television Studies Conference afgelopen mei viel mijn presentatie over de prachtige ‘Zeg maar Jacco’ titelrol van Ton Holst in de smaak. Daarom mocht ik hetzelfde verhaal op de FIAT/IFTA world conference nog eens overdoen. Deze keer in Dublin op kosten van de organisatie.

Mijn voorbereiding was gehaast, zo had ik me niet gerealiseerd dat de stekker van mijn laptop niet zou passen in de Dublinse stopcontacten. Tijdens de laatste accustreepjes en waarschuwingspiepjes kon ik nog net wat wijzigingen opslaan op een stickie. Gelukkig passen usb-stickies altijd op usb-poorten, ook in Dublin.

Het contrast met de andere sprekers was groot. Ik was daar immers als onderzoeker en niet als archiefdeskundige of informatiespecialist. Maar ook voor mijn werk als conservator van de collectie internetvideo bij Beeld en Geluid was het dus erg leerzaam en inspirerend om meer te weten te komen over metadatamodellen, storagediagrammen en actuele stand van zaken op het gebied van digitale content. Maar het draaide in Dublin dus ook een half uurtje om een ouderwetse, analoge rol papier.

Reageer