Twee nieuwe aanwinsten voor Beeld en Geluid

Freek Biesiot kwam deze week een wagen vol decortekeningen en maquettes afleveren bij Beeld en Geluid. Want regisseur Anneke Hoog Antink, weduwe van Jaap Binnerts heeft zijn archief aan Beeld en Geluid geschonken. Naast prachtige tekeningen voor bijvoorbeeld de Decamerone-serie zitten er drie leuke maquettes bij.

DSCF8794

Maar er is meer! Cor Straatmeyer, voormalig chef van de afdeling Decorontwerp, heeft ook een mooie schenking gedaan aan Beeld en Geluid. Hij schonk zijn collectie decortekeningen waarin veel werk van Wim Bijmoer, maar ook enkele ontwerpen van onder andere Cor Hermeler, Henk Tilder en Jan P. Koenraads. Freek en ik gaan het allemaal onderzoeken, fotograferen en ervoor zorgen dat het een goede plek krijgt in de depots van Beeld en Geluid.

Ik hoop over niet al te lange tijd meer te kunnen laten zien van deze twee schenkingen!

2 thoughts on “Twee nieuwe aanwinsten voor Beeld en Geluid

  1. Leuk! Ik ben dol op maquettes die in films en voor televisie zijn gebruikt. Dat is ook een van de dingen die ik zo tof vind aan de films van Tim Burton die vroeger veel gebruikmaakte van maquettes: je ziet altijd dat het om schaalmodellen gaat, toch ziet het er altijd realistisch uit.

  2. Me too! Het is altijd leuk om de maquette te vergelijken met het resultaat. Ben benieuwd hoe deze drie in beeld zijn gebruikt. Realisme was trouwens niet altijd het streven, soms gaat het juist om that “otherworldly quality”… We gaan het zien!

Reageer